750 g mascarpone
400 ml śmietanki kremówki 30%
2 paczki podłużnych biszkoptów
3 łyżki cukru pudru
200 ml mocnej kawy espresso
60 g likieru amaretto
1 cytryna
ok. 3 łyżki kakao
Wykonanie:
Przygotowujemy napar z kawy espresso, studzimy dodajemy likier. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Śmietankę łączymy bardzo delikatnie z mascarpone, na koniec dodajemy startą skórkę z cytryny.
Biszkopty moczymy w naparze z kawy z dodatkiem amaretto (biszkopty bardzo szybko nasiąkają). W prostokątnym naczyniu układamy warstwy:
- nasączone biszkopty
- krem
- nasączone biszkopty
- krem
Całość posypujemy obficie kakao i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
ok. 3 łyżki kakao
Wykonanie:
Przygotowujemy napar z kawy espresso, studzimy dodajemy likier. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Śmietankę łączymy bardzo delikatnie z mascarpone, na koniec dodajemy startą skórkę z cytryny.
Biszkopty moczymy w naparze z kawy z dodatkiem amaretto (biszkopty bardzo szybko nasiąkają). W prostokątnym naczyniu układamy warstwy:
- nasączone biszkopty
- krem
- nasączone biszkopty
- krem
Całość posypujemy obficie kakao i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz