250 g makaronu ryżowego
1 świeży ogórek
1 duży pomidor
1 czerwona papryka
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
sos
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczkę soku z limonki
sól i pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ogórek obieramy ze skórki, pomidor, paprykę rzodkiewkę oraz szczypior opłukać pod bieżącą wodą osuszamy. Paprykę, pomidor, ogórek oraz rzodkiewkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy przestudzony makaron ryżowy, posiekany szczypiorek. Majonez mieszamy razem z jogurtem i sokiem z limonki przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym, powstały sos dodajemy do sałatki dokładnie mieszamy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz