Składniki:
1 duży por
200 g makaronu
1 puszka fasoli czerwonej
3 ogórki kiszone
2 parówki z szynki
1/2 papryki czerwonej
sos
1 mały jogurt naturalny
2 łyżeczka musztardy
2 łyżeczka miodu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Por oczyszczamy odcinamy białą część, przecinamy po długości, kroimy w kawałki, wkładamy do miski i blanszujemy wrzącą wodą odcedzamy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do przestygnięcia. Fasolę z puszki odcedzamy na sitku przepłukujemy pod bieżącą wodą. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę oraz parówkę. Wszystko przekładamy do miski. Podane składniki na sos łączymy ze sobą dokładnie mieszając i polewamy po sałatce. Delikatnie łączymy wszystko razem. Dekorujemy sałatkę zieloną częścią pory.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz