sobota, 7 maja 2016

Surówka z kapusty pekińskiej

Smaczna, prosta w wykonaniu, gotowa natychmiast po przygotowaniu, pasuje do wszystkich dań, i każdy ją na pewno lubi, zresztą z pekińską tak jest........

Składniki:

1 kapusta pekińska
1 świeży ogórek
2 pomidory
kilka liści bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka cukru
sól pieprz świeżo mielony



Wykonanie:

Kapustę kroimy w paski, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, pomidor oraz ogórek kroimy w kostkę dodajemy do kapusty doprawiamy oliwą , cukrem oraz pieprzem do smaku. Dorzucamy kilka listków świeżej bazylii. Delikatnie wszystko mieszamy. Podajemy do  każdego rodzaju mięs.

Surówkę przygotowała Alicja

Smacznego :)