Holstar Sp. z o.o. 73-131 Pęzino 85b, www.holstar.pl
Składniki:
4 fioletowe ziemniaki
3 marchewki
1 puszka fasoli białej
3 łodygi selera naciowego
garść rukoli
sos
4 łyżki oleju z prażonych orzechów włoskich
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Ziemniaki i marchewkę gotujemy. Fasolę odcedzamy na sitku, seler kroimy w kostkę. Ugotowane i przestudzone warzywa obieramy ze skórki, kroimy w grubszą kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podane składniki na sos łączymy ze sobą, dodajemy sól i pieprz do smaku. Do szklanej miski wkładamy rukolę, dodajemy sałatkę, polewamy sosem, delikatnie mieszamy. Sałatkę można udekorować czarnym sezamem lub prażonym słonecznikiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz