3 szklanki mąki tortowej
1 szklanka cukru
3 całe jajka
12 łyżek oliwy
12 łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 1/2 łyżki octu
1/2 kg wydrylowanych śliwek lub wiśni
kruszonka
1 żółtko
15 dag wiórek kokosowych
10 dag masła roślinnego
15 dag cukru
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka, olej, śmietanę miksujemy. Do zmiksowanej masy dodajemy mąkę. Miksujemy jeszcze przez kilka minut na koniec dodajemy ocet. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy owoce, wylewamy pozostałe ciasto. Wierzch ciasta posypujemy kruszonką zrobioną z podanych składników. Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku 180°C około 45 minut. Po upieczeniu wystawiamy do wystygnięcia.
15 dag wiórek kokosowych
10 dag masła roślinnego
15 dag cukru
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka, olej, śmietanę miksujemy. Do zmiksowanej masy dodajemy mąkę. Miksujemy jeszcze przez kilka minut na koniec dodajemy ocet. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy owoce, wylewamy pozostałe ciasto. Wierzch ciasta posypujemy kruszonką zrobioną z podanych składników. Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku 180°C około 45 minut. Po upieczeniu wystawiamy do wystygnięcia.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz