piątek, 30 grudnia 2016

Roladki z tortilli

Wspaniała przekąska na zimno, zaletą jest tempo jej przyrządzenia, zapewniamy, że błyskawiczne, przekonajcie się sami, na pewno urzeknie wszystkich smakiem i wyglądem, farsz można samemu tworzyć w zależności od tego, co posiadamy w swoich kuchennych zapasach, no i na co mamy akurat smak...

Składniki:

4 gotowe tortille
2 seki kremowe np. turek, president, almette
nieduża cebulka, może być kawałek pora lub szczypiorku
1 czerwona papryka (może być marynowana)
łosoś wędzony (może być pierś wędzona z kurczaka)
kilka listków sałaty (może być nać pietruszki, selera)

Wykonanie:

W miseczce łączymy serek kremowy z cebulką drobno pokrojoną lub szczypiorkiem lub porem i smarujemy płaty tortilli, następnie rozkładamy sałatę, nie musi być dokładnie nią pokryty cały płat, na to  układamy łososia lub plastry kurczaka, i paprykę pokrojoną w mniejsze kawałki.
Całość rolujemy i szczelnie zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Końcówki odcinamy, gdyż są nieestetyczne, resztę kroimy w 1,5 cm kawałki.



Smacznego :)