środa, 4 stycznia 2017

Roladki nadziewane

Świetny sposób na podanie plastrów wędliny na stół. Niebanalna przekąska ze składników, które posiadamy w lodówce, proste wykonanie, pięknie się prezentuje i dobrze smakuje, spróbujcie sami!

Składniki:

8 plastrów szynki  lub schabu (umożliwiającego rolowanie)
1 opakowanie serka naturalnego
1 łyżka chrzanu
3 żółtka jaj ugotowanych na twardo 
sol i pieprz do smaku
2 ogórki konserwowe

Wykonanie:

Do miski wkładamy żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy serek,chrzan przyprawiamy solą i pieprzem dokładnie łączymy ze sobą.  Ogórki kroimy na cztery części. Przygotowaną pastę smarujemy na plastrach szynki, kładziemy jeden kawałek ogórka wysuwając kawałek na brzeg szynki, rolujemy. Układamy na talerzu lub na półmisku.




Smacznego :)