środa, 8 lutego 2017

Sałatka z dużą garścią szczypiorku

Składniki:

100 dag drobnego makaronu
4 jajka
1 mała puszka kukurydzy
duża garść posiekanego szczypiorku
150 dag sera żółtego
mały słoiczek majonezu
4 łyżki keczupu pikantnego

Wykonanie:

Makaron gotujemy według przepisu, jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę odcedzamy na sitku. Do szklanej miski wkładamy przestudzony makaron, smarujemy 2 łyżkami keczupu, dodajemy dużą garść posiekanego szczypiorku, smarujemy szczypiorek majonezem. Posypujemy osączoną z wody kukurydzą, smarujemy pozostałym keczupem, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jaja, smarujemy majonezem.Wierzch posypujemy startym serem, dekorujemy listkami pietruszki, odstawiamy do lodówki na kilka godzin. by smaki się przegryzły.



Smacznego :)