środa, 1 marca 2017

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowo - keczupowym

A oto pomysł na doskonałą surówkę z niezastąpionej kapusty pekińskiej, ale niecodziennego jej smaku dopełnia sos z chrzanem, zobaczcie jak smakuje.....

 Składniki:

1 mała kapusta pekińska
2 pomidory
1 cebula czerwona
2 łodygi selera naciowego

sos
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżki keczupu
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cukru
sól i pieprz świeżo mielony
pestki dyni lub słonecznika

Wykonanie:


Kapustę szatkujemy, cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Pomidory, seler naciowy kroimy w grubszą kostkę. Wszystko przekładamy do miski. Składniki na sos łączymy  razem w małej miseczce, przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Przygotowanym sosem polewamy po surówce i delikatnie mieszamy. Posypujemy surówkę pestkami dyni lub słonecznika. Podajemy do każdego rodzaju mięs. 


Smacznego :)