Składniki:
1 puszka fasoli czerwonej
3 jajka ugotowane na twardo
2-3 ogórki konserwowe
2 duże pomidory
1 mały jogurt naturalny
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
2 łyżki keczupu pikantnego
pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Fasolę opłukać, osuszyć, wyłożyć na dno szklanej miski, posmarować keczupem. Jajka obrać, pokroić w kostkę rozłożyć równomiernie na keczupie. Jajka posypujemy pokrojonymi w kostkę ogórkami. Jogurt wymieszać z majonezem dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać, wylać na ogórki. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, odsączyć sok, wyłożyć na sałatkę. Pomidory posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Sałatkę odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Podajemy jako przystawkę.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz