3 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 mały jogurt
1 łyżeczka proszku do pieczenia
dowolny dżem (można wymieszać z masłem orzechowym)
Wykonanie
Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy jogurt, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy z masą jajeczną. Wykładamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200C około 10-15 minut. Po upieczeniu ciepłe ciasto wykładamy na bawełnianą ściereczkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ciasto rozwijamy, smarujemy dżemem i ponownie rolujemy. Można roladę udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz