2 filety z kurczaka 1 cukinia 1 por 1 papryka czerwona 1 mała cebula czerwona 5 łyżek kukurydzy z puszki 150 g sera żółtego 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz czarny, papryka mielona ostra i słodkiej 1 jajko 5 łyżek mąki
Wykonanie:
Cukinię myjemy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku. Filety z kurczaka myjemy, kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy cukinię, kukurydzę, pokrojona w kosteczkę paprykę oraz cebulę. Por przekrawamy wzdłuż, kroimy i piórka, ser trzemy na tace o grubych oczkach, dodajemy wszystko do pozostałych składników. Przyprawiamy, dodajemy przeciśnięty czosnek, mąkę, majonez, jajko, mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, łyżką kładziemy na patelnię smażymy z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz